1 september 2008

Kansloze Missie


Een statistisch weetje uit Feyenoord Magazine: van de 54 openingswedstrijden die Feyenoord in het betaalde voetbal speelde werden er 38 gewonnen en 8 verloren. Bij een winstpartij eindigde de club uiteindelijk tussen plaats 2 en 3 en bij verlies lag de eindklassering op gemiddeld 5,4. Het mooie is nog dat de club uit Zuid daarmee keurig op schema ligt: Verbeek zette enkele weken geleden nog in op een plaats bij de eerste negen.
Dat belooft nog wat dit jaar: denk maar even aan de vorige kansloze seizoensopener twee jaar geleden in Groningen en het dito seizoen dat daarop volgde. Op eenzelfde manier als toen in de Euroborg werd Feyenoord zondag snoeihard weggeblazen. Inclusief dezelfde lamlendigheid van spelers als Greene (binnen drie kwartier kriegel gespeeld) en Timmer (weer eens gesponsord door de firma Bisonkit). En bovenal de meest waardeloze actie van De Guzman die cruciaal bleek voor het verloop van de wedstrijd en negatief zal doorwerken in de volgende vier wedstrijden.
En niet alleen binnen de lijnen, maar ook daarbuiten is het weer ouderwets bal. Op de laatste dag van de transfermarkt, waar eenieder smachtend uitkijkt naar wat Peter Bosz en zijn mannen nog als ultieme surprise uit de hoge hoed toveren, komt het talent niet en worden we getrakteerd op een bijna veertiger die er na dit seizoen wellicht een punt achter zet. En passant zien we nog even een jeugdinternational verkassen naar de concurrent en blijft het verder doodstil. Wat mij betreft had die huurling van Mario best bij ons in de spits mogen lopen. En hoezo, er zijn geen bruikbare spelers te vinden? Er schijnt een hele kleedkamer vol te zitten met ‘materiaal voor de breedte’, huur die gasten allemaal, wat mij het schelen!
Helaas niet voor de eerste keer in de honderdjarige historie van de club stellen we vast dat het technische beleid gestoeld is op een grote mate van onnozelheid. De consequente stroom van blinde paniekaankopen is niet anders te verklaren. Vorig jaar leek men het licht te hebben gezien, maar toen was er weer die pech dat de trainer al na een half jaar met zijn gedachten bij zijn volgende werkgever was, met desastreuze resultaten tot gevolg.
Maargoed, daar zullen ze bij Feyenoord nu even niet mee bezig zijn: voorlopig worden er koortsachtig overuren gemakt om alle plaatsen te vullen voor een evenement dat een recordpoging doet voor de meest potsierlijke show van de eeuw.

Geen opmerkingen: