14 september 2008

De zoete wraak van Diego

Eerlijk is eerlijk. De uitslag doet vermoeden dat het swingt bij Feyenoord, maar dat was zaterdag nog allerminst het geval. Daarvoor ontbreekt er simpelweg kwaliteit, dat in nog in een ziekenboeg bivakkeert en speelde Volendam als een Jupilerploeg. De vijf uitblinkers aan Feyenoordzijde:

1. Diego Biseswar kreeg al meerdere malen te horen dat er bij Feyenoord geen plek meer voor hem was. Na matige optredens in de voorbereiding en de zaterdag weer fitte Slory in de basis moest hij daarom op de bank plaatsnemen. Een kleine tien minuten later kreeg hij echter alsnog de kans om te laten zien wat hij waard is. Een paar acties buitenom, wat versnellingen en een paar puike voorzetjes later was het zelfvertrouwen weer terug bij de rechtsbuiten. In de tweede helft resulteerde dat in een glansrol voor de twintigjarige, die na een fraaie kapbeweging met links de bal geplaatst inknalde. Achteraf bleek het slechts de amuse voor het hoogtepunt van een verder saaie wedstrijd. De 4-0 – een krul die in het kruis van het doel belandde - was een ode aan zijn Argentijnse naamgenoot en het voorlopige Magnum Opus van de geboren Amsterdammer.
2 - De komst van Kevin Hofland werd bij de aanvang van het vorig seizoen met gejuich begroet. Op basis van zijn talent en ervaring in de Bundesliga moest hij rust in de defensie brengen, maar door privéproblemen en blessures kon hij de hoge verwachtingen nimmer waarmaken. Gisteren speelde hij rustig en lijkt hij op weg de status van solide en geroutineerde voorstopper dit seizoen waar te gaan maken. Waarvan acte volgende week, als hij de miljoenenvoorwaartsen van ajax met succes van scoren weet af te houden.
3 - Ik heb de persconferentie niet gehoord, maar Volendam-trainer Adelaar zou na afloop best wel eens ‘…Want als de aansluitingstreffer valt, dan wil ik het allemaal nog wel eens zien’ gezegd kunnen hebben. Daarvan was Henk Timmer de oorzaak. Bij een 2-0 stand hield hij Feyenoord in een één tegen één situatie met spits Hofstede op de been. Timmer kreeg veel kritiek na de eerste competitiewedstrijd tegen Heracles, maar zaterdag toonde hij dat de BisonKit niet meer aan zijn voetzolen maar aan zijn handschoenen zat.
4 - Tijdens zijn laatste wedstrijd in de Kuip scoorde hij en bij terugkomst zes jaar later doet hij dit andermaal, want John Dahl Tomasson scoort altijd en overal. Zeker nu blijkt dat de Deen Theo Lucius als vaste penaltynemer heeft gepasseerd. Onze dank gaat uit naar scheids Bossen, die binnen een half uur spelen tweemaal naar de stip wees. Een buiging is voor de verloren zoon, die ze alle twee neemt en onberispelijk binnenschiet. Niet iedereen kan dat hem namelijk nazeggen: Ronald Koeman miste dertien jaar geleden bij zijn debuut in de Kuip tegen Vitesse twee penalty’s.
5 - De toekomst van Georginio Wijnaldum ziet er rooskleurig uit. Na een goede wedstrijd met Oranje – 19 midweeks tegen Engeland (bekroond met een wereldgoal) speelde de zeventienjarige zaterdagavond als een meneer op het middenveld. Nu nog een goal in de Kuip maken graag, schikt aanstaande zondag om een uur of twee?!

Geen opmerkingen: