25 maart 2009

Het Laatste Oortje van Léon V.


OK, ik had ongelijk. Die Léon Vlemmings is dus niet zo’n gekke trainer. Gedurende het hele seizoen (als assistent trainer van NAC Breda was de man mij niet opgevallen) vond ik hem een rare snoeshaan, met dat oortje aan zijn hoofd. Curieus: dat ding zit er niet meer aan sinds hij de stap naar hoofdtrainer heeft gemaakt en wie heeft de taak als oortjesdrager overgenomen? De heren Lodewijks en Lammers hebben er fronsend naar gekeken en nu ligt het apparaatje waarschijnlijk weg te rotten in de keukenla van Huize Vlemmings. Feit is wél dat het ‘oortje’ Feyenoord geen haar verder heeft gebracht. Anders zou het momenteel niet crescendo gaan met Feyenoord. Niet alleen de resultaten (gewoon eens een uitwedstrijdje winnen en PSV verslaan) maar ook het spel geeft de burger moed. En als je in staat bent dit seizoen AZ in Alkmaar het scoren te beletten, ben je wel degelijk back on track. Die pluim is voor Vlemmings. Als je tactisch gezien het meesterbrein Van Gaal het hoofd kan bieden, doe je toch wel iets goed. Wie Feyenoord zondag zag spelen, kon zien dat de pionnetjes goed waren neergezet. Dat is, naast de teruggekeerde rust in ploeg en de groei die de jonge Fer, Van Leerdam en Wijnaldum doormaken, pure winst die Jan met de Feyenoordsjaal moed geeft voor een eindspurt met een gunstige afloop. Want een eindklassering bij de eerste negen was een maand geleden toch een stuk minder reëel. Wie weet.
Maandag stond in de krant dat het weer over voetbal gaat bij Feyenoord. Da’s inderdaad goed nieuws, maar wel een uit de categorie ‘Elk voordeel heeft zijn nadeel’. Het verbloemt waar het momenteel over behoort te gaan: de invulling van het zo mooi geheten Technische Plaatje voor het komend seizoen. Sinds de Leo en Mario- storm horen we daarover verdomd weinig . Ja, dat Pierre heeft afgehaakt. Maar dan mag ik mag toch hopen dat Henk Fräser bovenaan het reservelijstje prijkte? Henkie F. naar PSV, dan willen ze Van Hanegem zeker als hoofdtrainer?
Daarom mijn dringende verzoek aan de huidige stuurman Gudde: Wilt u erop toezien dat het ‘plaatje’ tijdig rond wordt gemaakt, voordat u de deur definitief achter u zelf sluit? Het is al lente, voor we het weten is het zomer, krijgen Makaay en Bruins het opeens op hun heupen en heeft Feyenoord zich opeens geplaatst voor Europees voetbal. De bal is tenslotte rond, nietwaar?

Geen opmerkingen: