1 februari 2009

De week van Been, Don en Kever

Wat een week weer voor de Feyenoordminnenden. We kunnen slechts vaststellen dat Feyenoord bijna verzopen op de bodem van de waterput ligt, maar dat het touw inmiddels naar beneden is gegooid. Hoe sterk het touw is, zal de komende jaren moeten blijken.
Tonnen Euro’s uit een niet bestaande kas werden aangewend de salarissen van slecht functionerende werknemers af te kopen en een nieuwe trainer aan te kopen. De Verloren Zoon werd gepresenteerd als toekomstig wondermiddel en de erfenis van Verbeek mag nog een half jaar blijven zitten. Twee kanttekeningen: ik vind Rotterdammer Been een fantastische kerel en ben blij met zijn komst. Qua ervaring en ontwikkeling is hij echter geen haar verder dan Verbeek dat ten tijde van zijn aanstelling was. Been stond vorig jaar rond deze tijd trouwens nog lager in op de ranglijst dan Feyenoord nu staat, dus laten we vooral geen wonderen verwachten. Het nieuws dat Vlemmings het seizoen mag afmaken maakte me ziedend. De man die het voetballend vermogen van het team naar een nog curieuzer niveau heeft gebracht wordt door Eric Knudde gehandhaafd. Tweemaal kansloos op de kloten tegen Heerenveen en vorige week in een kolkende Kuip te elfder ure een punt veiliggesteld tegen de meest middelmatige ploeg uit de Eredivisie. Het publiek vertwijfeld achterlatend met een gevoel dat een mix was van ellende en verbazing. Ellendig na het zien van een weer een tranentrekkende pot en verbaasd over het eigen gejuich dat ze bij de 1-1 produceerde. Willem II waande zich even het Borusia Dortmund van zeven jaren terug.
Maargoed, het komt allemaal goed, want de knowhow schijnt onderweg te zijn in de vorm van Don Leo. AD clubreporter Eus beticht Leo Beenhakker van een bruinhemd als hij zou komen. Ik zie het probleem niet. Precies elf jaar geleden bouwde Beenhakker aan een kampioensploeg op de puinhopen die Arie Haan had achtergelaten. Ik zie parallellen, maar ook de enige reddingsboei op de korte termijn. De Don moet trouwens geen exorbitante salariseisen gaan stellen. Graag of niet Amigo!

Maar het hoogtepunt van de week was natuurlijk de uitgave van het grote AH-voetbalplaatjesboek! Als je acht bladzijden hebt omgeslagen valt je oog zomaar op een plastic kakkerlak die in het kader van het decor door een ajaxminnende setdresser op de Feyenoord- bal is gelegd. Wat een grap en vooral, hoe verzin je het?! Wat je dan als Feyenoorder moet doen? Je smoel houden en glimlachen! Maar dat gebeurde niet. Joop Verschuren, de voorzitter van de supportersvereniging, zette zichzelf volledig voor joker door excuses te eisen van Albert Heijn. Zegsvrouw Anoesjka Aspeslagh van de grootgrutter deed daar qua imbeciliteit overigens nog een schepje bovenop daar vol houden dat ze in het diertje toch echt een kever herkende. Yeah right!

Geen opmerkingen: